Mijn favorieten

Terug naar de resultaten
Vroenhof 42 in Valkenburg 6301 KG

Vroenhof 42

6301 KG Valkenburg
Vraagprijs € 549.000,- k.k.
Te koop

Omschrijving

VALKENBURG (Houthem) - Vrijstaande eengezinswoning met 3 slaapkamers, kantoor, inpandige garage en gastenverblijf met eigen badkamer, opgetrokken in mergelsteen en zorgvuldig onderhouden, gelegen op een ruim licht-glooiend perceel met ruim parkeerterrein en voormalige buitenbak voor paarden.

Gelegen in lintbebouwing in het karakteristieke kerkdorp Valkenburg-Houthem, aan de Vroenhof...
Lees meer

Kenmerken

Soort object Woonhuis Bouwjaar 1924 Woonoppervlakte 310 m² Aantal kamers 9
Lees meer

Omschrijving

English translation below
VALKENBURG (Houthem) - Vrijstaande eengezinswoning met 3 slaapkamers, kantoor, inpandige garage en gastenverblijf met eigen badkamer, opgetrokken in mergelsteen en zorgvuldig onderhouden, gelegen op een ruim licht-glooiend perceel met ruim parkeerterrein en voormalige buitenbak voor paarden.

Gelegen in lintbebouwing in het karakteristieke kerkdorp Valkenburg-Houthem, aan de Vroenhof 42, langs de weg tussen Valkenburg en Meerssen, heeft dit ruime huis vrij uitzicht aan zowel de voorzijde als achterzijde. Bereikbaarheid is derhalve uitstekend, zowel naar het tegenover gelegen natuurgebied Geulvallei als richting snelweg N279/A2.

ALGEMEEN
Dit pand is werkelijk een kanjer te noemen, niet alleen vanwege de inhoud van ca. 970 m³ en een netto vloeroppervlakte van ca. 310 m² (exclusief kelder inclusief garage) maar ook vanwege de goed onderhouden staat waarin het verkeerd en de fijne praktische indeling met diverse gebruiksmogelijkheden.
De goede staat van de gerenoveerde mergelgevels vallen direct op, net als de keurige staat van het afwerking van vrijwel alle ruimten. Een veel ruimten zijn er zeker, van een kantoorruimte en inpandige garage en woonkamer en keuken op de begane grond, tot een bibliotheek met vide, 3 ruime slaapkamers, een berging welke als extra slaapkamer is te maken, een bioscoopruimte en gastenkamer met 2e badkamer verdeeld over 3 woonlagen.

INDELING
Begane grond:
Bij binnenkomst komt u in de ruime hal met een fraaie terrazzo vloer en trappenhuis, het hart van het pand vanwege de centrale ligging.
Hier vanuit heeft u op de begane grond toegang tot onder meer het kantoor, de waskeuken met buitentoegang en toegang naar de inpandige garage, de proviandruimte en een doorloop naar de living en woonkeuken welke beiden aan de achterzijde van het pand zijn gelegen.
De keuken is ruim bemeten, heeft een heel fijne lichtinval en is voorzien van een fraaie luxe keukeninrichting met alle wenselijke apparatuur als een vrijstaand Smeg kooktoestel met 6 branders en grill en dubbele oven, verder onder meer een inbouwkoffiemachine, combi-oven, granieten werkbladen, vaatwasser en een vrijstaande koel-vriescombinatie met ijsmaker en eigen wateraansluiting. De vloerverwarming maakt het hier goed vertoeven gedurende alle seizoenen.
De woonkamer is middels een glazen pui met schuifdeur af te scheiden van de woonkeuken, heeft een parketvloer en een vide waarin de bibliotheek is gevestigd. Openslaande tuindeuren completeren het geheel en zorgen voor een fijn zicht op de achtertuin.

Afmetingen
Garage: ca. 4.10 x 5.00= ca. 20.50 m²
Kantoor: ca. 4.00 x 4.00= ca. 16.00 m²
Waskeuken: ca. 2.40 x 2.30= ca. 5.52 m²
Bijkeuken: ca. 3.30 x 1.90= ca. 6.27 m²
Woonkeuken: ca. 3.50/5.40 x 6.70= ca. 27.75 m²
Woonkamer: ca. 6.20 x 5.00= ca. 31.00 m²

Eerste verdieping:
Op de 1e verdieping bevinden zich de ouderslaapkamer, een riante badkamer met vloerverwarming en toilet, bidet, ruime douche met hardglazen deur, ligbad met whirlpool en een wasmeubel met wastafel, een gastenkamer met eigen badkamer v.v. douche, toilet en wastafel, een riante walk-in kleedkamer en de bibliotheek met vide naar de woonkamer.

Afmetingen
Slaapkamer: ca. 3.50 x 4.70= ca. 16.45 m²
Badkamer 1: ca. 3.20 x 5.00= ca. 16.00 m²
Walk-in: ca. 4.10 x 5.00= ca. 20.50 m²
Gastenkamer: ca. 3.50 x 4.00= ca. 14.00 m²
Badkamer 2: ca. 1.70 x 3.00= ca. 5.10 m²
Bibliotheek: ca. 2.90 x 5.00= ca. 14.50 m²

Tweede verdieping:
De 2e verdieping voorziet in de 3e slaapkamer, een ingerichte bioscoopkamer ingericht met speciaal uitgevlakte wanden en daarachter gelegen de technische ruimte met een Nefit CV ketel en boiler (dd. 2000).

Afmetingen
Berging: ca. 5.00 x 9.00= ca. 45.00 m²
Berging2: ca. 5.40 x 4.00= ca. 21.60 m²
Slaapkamer: ca. 3.50 x 4.60= ca. 16.10 m²

Kelder:
Ook een kleine droge en stahoge kelder is onder het pand aanwezig en bereikbaar vanuit de hal.

Afmeting
Kelder: ca. 5.30 x 4.00= ca. 21.20 m²

BUITEN
De buitenzijde van het pand is minstens zo interessant. Het achterterrein is te bereiken via de oprit aan de rechter zijde van de woning.
Allereerst achter de woning een parkeerterrein, geschikt voor zwaar verkeer en parkeren van ca. 6 auto's.
De vrijstaande buitenberging met stal is ook in mergel gebouwd, echter de bouwkundige staat is minder goed.
Aansluitend een voormalige buitenbak voor paarden van ca. 15 x 15m, omgeven met hekwerk (destijds v.v. drainage, momenteel v.v. bestrating t.b.v. parkeren).
Over de volle breedte van het achterste stuk terrein, ca. 22 meter breed en 20 meter diep, is een stuk weiland, deels v.v. bestrating t.b.v. parkeren.
Indien u thuis bijvoorbeeld een pony wilt houden dan zou dat hier mogelijk zijn.

OMGEVING
Achterlangs het perceel ligt het treinspoor tussen Maastricht en Aachen, het treinstation van Houthem-St. Gerlach ligt op 400 meter afstand met ieder half uur vertrek van een trein naar Maastricht/ Eindhoven/Heerlen/Aachen.
Op nog geen kilometer afstand van het woonhuis is befaamde Chateau Sint Gerlach gelegen, het luxe kasteelhotel van Camile Oostwegel, bekend als dé buitenplaats van Maastricht.
De snelweg A79 tussen Maastricht en Heerlen bereikt u in 5 autominuten, zowel Meerssen als Valkenburg liggen op ca. 15 fietsminuten afstand.

TECHNISCHE DETAILS
- Mergelmuren met voorzetwanden v.v. isolatie aan binnenzijde;
- Kunststof kozijnen met isolatieglas;
- CV ketel met indirect gestookte boiler, bouwjaar 2000, eigendom;
- Garage elektrische kantelpoort met afstandbediening;
- Begane grond heeft een constructieve betonnen vloer, verdiepingsvloeren zijn houten balklaag/-vloeren v.v. vloerafwerking;
- Alarminstallatie, verdeeld in groepen, deels rookdetectie;
- Elektra: geheel nieuwe installatie en schakelmateriaal, aardlekschakelaars, dubbel tariefmeter, krachtgroep;
- Olietank in oprit, is geheel gesaneerd, KIWA goedkeuringscertificaat aanwezig;
- Gehele woning voorzien van netwerkbekabeling tbv internet;
- Dakgoten en hemelwaterafvoeren in zink uitgevoerd;
- Dakpannen keramische pannen type Muldenpan; deels verouderd, echter regelmatig onderhoud gepleegd;
- Bouwkundig keuringsrapport en bodemonderzoeksrapportage op aanvraag verkrijgbaar bij de makelaar.

Bruto afmetingen woonlagen binnenzijde gemeten:
Begane grond: ca. 10.70 x 13.00= ca. 139.10 m²
1e verdieping: ca. 10.70 x 10.80= ca. 115.56 m²
2e verdieping: ca. 10.70 x 8.70 = ca. 93.09 m²
Kelder: ca. 5.30 x 4.00= ca. 21.20 m²

AANVAARDING
In overleg, korte termijn mogelijk.

OPLEVERING
In de huidige staat, roerende zaken staan vermeld op lijst, op te vragen bij de makelaar.

BEZICHTIGING
Uitsluitend na afspraak via makelaarskantoor TIM Vastgoed (043-3506900).

Voetnoot:
ONDERHOUD
De vermelde staat van onderhoud en beoordeling van de bouwkundige toestand is op basis van visuele waarnemingen door de makelaar.
Verkoper voldoet aan haar informatieplicht door het verstrekken van een door hen ingevulde vragenlijst, te verkrijgen via de makelaar.

AANSPRAKELIJKHEID
Hoewel gestreefd is naar een zo zorgvuldig mogelijke weergave van de beschikbare gegevens, moet er van uitgegaan worden dat deze brochure slechts indicatief is. De vermelde gegevens (bedragen, jaartallen, omschrijvingen etc.) zijn onder andere verkregen door mondelinge overdracht. Wij attenderen de kopers er op dat, ondanks het verstrekken van deze verkoopinformatie en de vragenlijst, de koper haar onderzoeksplicht heeft.

KOOPAKTE
De koopovereenkomst wordt opgesteld volgens model VBO Makelaar. Verkoper stelt uitdrukkelijk dat een koop alleen tot stand komt als over alle hoofdzaken (zoals koopsom) en over de details (zoals oplevering) overeenstemming is bereikt, kopers kunnen (laten) aantonen dat zij onderzoek hebben verricht naar de financiële haalbaarheid van hun aankoop en de overeenstemming schriftelijk is vastgelegd in een koopovereenkomst die door koper en verkoper ondertekend is.

ONTBINDING
De termijn die wordt opgenomen voor eventuele (overeengekomen) ontbindende voorwaarden (b.v. financiering) is in de regel 6 weken na het ondertekenen van de koopovereenkomst.

ZEKERHEIDSTELLING
De waarborgsom/bankgarantie is 10% van de koopsom. De koper dient deze binnen 2 weken na einde voorbehoud(-en) bij de desbetreffende notaris te deponeren.

Wij vertrouwen erop u hiermee correct te hebben geïnformeerd en hopen u enthousiast te hebben gemaakt voor deze woning.
Kom kijken en overtuig u zelf, want pas tijdens een bezichtiging ervaart u de woning en kunt u voelen of de woning bij u past.

Hartelijk dank voor uw belangstelling en graag tot ziens.
TIM Vastgoed - Thuis In Makelaardij
Tel. 043-350 6900
VALKENBURG (Houthem) - Detached family house with 4 bedrooms, office, garage and guest apartment with private bathroom, built in marlstone and carefully maintained, located on a spacious light-sloping plot with spacious car park and former outdoor arena for horses.

Located in ribbon development in the characteristic church village of Valkenburg-Houthem, at the Vroenhof 42, along the road between Valkenburg and Meerssen, this spacious house has unobstructed views to both the front and rear. Accessibility is therefore excellent, both towards the Geulvallei nature reserve and towards the N279 / A2 motorway.

DETAILS
For more details about this house, please go to the Dutch page and use Google Translate or ask the realtor.

VISIT
Only after appointment via real estate agency TIM Vastgoed (043-3506900).

Footnote:
MAINTENANCE
The stated state of maintenance and assessment of the structural condition is based on visual observations by the broker. The Seller complies with its obligation to provide information by providing a questionnaire filled in by the realtor.

LIABILITY
Although the aim is to provide the most accurate representation of the available data, it must be assumed that this brochure is only indicative. The data mentioned (amounts, dates, descriptions, etc.) are obtained, among other things, by oral transfer. We would like to inform the buyers that, despite providing this sales information and the questionnaire, the buyer has a duty to investigate.

CONTRACT
The purchase agreement is drawn up according to model VBO Makelaar. The seller expressly states that a purchase only comes about if agreement has been reached on all the main issues (such as purchase price) and on the details (such as delivery), that buyers can demonstrate that they have investigated the financial feasibility of their purchase and agreement is laid down in writing in a purchase agreement signed by the buyer and the seller.

DISSOLUTION
The term that is included for any (agreed) resolutive conditions (for example, financing) is usually 6 weeks after the signing of the purchase agreement.

SECURITY
The deposit / bank guarantee is 10% of the purchase price. The buyer must deposit these with the relevant notary within 2 weeks after the end of the reservation (s).

We are confident that you have informed us correctly and hope that you have been enthusiastic about this property.
Come and see for yourself, because only during a visit do you experience the house and you can feel whether the house suits you.

Thank you for your interest and see you soon.
TIM Vastgoed - "At home in brokerage"
Tel. 043-350 6900
Overdracht Status Beschikbaar Vraagprijs € 549.000,- kosten koper Aanvaarding In overleg Bouwvorm Soort object Woonhuis Soort woning Eengezinswoning Type woning Vrijstaande woning Kwaliteit woning Luxe Subtype woning Niet-repeterend permanent Bouwjaar 1924 Bouwvorm Bestaande bouw Ligging Aan drukke weg en open ligging Indeling Woonoppervlakte 310 m² Perceeloppervlakte 1428 m² Overige inpandige ruimte 21 m² Externe bergruimte 32 m² Inhoud 970 m³ Aantal kamers 9 Aantal slaapkamers 3 Aantal woonlagen 3 woonlagen en een kelder Energie Isolatie Dakisolatie, muurisolatie en dubbel glas Warmwater C.V.-Ketel Verwarming C.V.-Ketel C.V.-Ketel HR (Gas Combiketel uit 2000, Eigendom) Buitenruimte Tuin Achtertuin, voortuin en zijtuin Hoofdtuin Achtertuin Oppervlakte hoofdtuin 1050 m² (50.0 m bij 21.0 m) Ligging hoofdtuin Noord Achterom Ja Kwaliteit tuin Normaal Bergruimte Schuur / Berging Vrijstaand steen Voorzieningen Voorzien van elektra Isolatie Geen isolatie Parkeergelegenheid Garage Inpandig, voor 1 auto Voorzieningen Voorzien van verwarming, voorzien van elektra, voorzien van water en met elektrische deur Isolatie Muurisolatie Parkeerfaciliteiten Openbaar parkeren Toelichting Langs doorgaande weg, verder parkeren op eigen terrein ruimschoots mogelijk. Parkeeroppervlakte 17 m² (500 bij 340) Totaal aantal garages 1 Dak Soort dak Zadeldak Toelichting Dak en goten vernieuwd in 2013 Overig Permanente bewoning Ja Onderhoud binnen Goed Onderhoud buiten Goed Huidig gebruik Woonruimte Huidige bestemming Woonruimte Kadastrale gegevens Gemeente HOUTHEM Sectie A Perceelnummer 3125 Oppervlakte 1428 m² Eigendomssituatie Volle eigendom
Route van naar Vroenhof 42, 6301 KG Valkenburg
U kunt de brochure hier downloaden

Contact

Gebruik het onderstaande formulier om contact met ons op te nemen.
Persoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring

Brochure

Bedankt voor uw interesse. U ontvangt de brochure per email.

Contact

Bedankt voor uw reactie. We zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.
Bieding
Gegevens
Financiële voorwaarden
Voorwaarde bouwtechnische keuring
Aanvullende informatie
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring