Mijn favorieten

Ons logo & huisstijl

Bij de start van TIM Vastgoed in 2008 stonden we voor een moeilijke maar tegelijk leuke keuze: hoe gaat ons logo eruit zien en welke kleuren gaan we toepassen?
 

Het Logo

Ons logo is te herleiden naar het surfen, voor diegene die oprichter Tim Schaap wat beter kennen een sport wat hij sinds zijn 12e graag beoefend. Het knokken met steeds veranderende elementen als wind en water, de focus die je moet hebben om op koers te blijven en de sensatie die je beleeft als je surfboard in plané komt, zijn synoniemen voor de woningmarkt en de werkwijze, passie en beleving die ook terug te vinden zijn in ons bedrijf en ons handelen.

Als je de T in het logo ziet dan kun je daarin de mast van een surfplank herkennen, met daar omheen de giek waarmee je het totaal op koers houdt. De verbinding in het logo tussen de letters TIM geeft de samenwerking in ons Team In Makelaardij weer, de spreekwoordelijke punt op de i spreekt voor zich.
 

De kleur Sepia

Voor de sepia kleur hebben wij gekozen om te verwijzen naar het traditionele van ons vak. Al jaren bestaat het vak als makelaar, bemiddelaar tussen partijen bij het verhandelen van onroerend goed. Een vak waar je het vertrouwen van de cliëntèle zeer zeker niet mag beschamen, mede gezien de hoge financiële en emotionele waarde van het te verhandelden vastgoed. Daarnaast blijf je als makelaar jaren na de transacties betrokken bij de cliëntèle en blijft hun makelaar voor hun vaak dé vraagbaak op het gebied van onroerend goed.
 

De kleur Turkoois

Turkoois
De turkoois kleur symboliseert onder meer het verfrissende van ons bedrijf en onze heldere manier van communiceren.
Daarnaast heeft de steen Turkoois een werking die ook te herleiden is naar onze werkwijze en houding in het leven:
-Turkoois is een sterk geneeskrachtige, zuiverende en beschermende steen.
-Het  brengt evenwicht: turkoois kan kalmerend werken en voor innerlijke rust zorgen maar werkt ook vitaliserend bij uitputting.
-Het heeft een positieve werking op depressie, stemmingswisselingen, apathie en paniekaanvallen.
-Turkoois werkt inzichtgevend en laat zien dat je verantwoordelijk bent voor je eigen geluk en gaat hierdoor een slachtofferhouding en zelfdestructief gedrag tegen.
-Het bevordert creativiteit bij het oplossen van problemen, empathie en (romantische) liefde.
-Turkoois beschermt tegen negatieve energie, straling, invloeden en stoffen van buitenaf, werkt zuiverend en brengt de chakra’s in balans.
-Fysiek werkt de steen pijnstillend, krampopheffend, ontstekingsremmend en ontgiftigend.
-Het ondersteunt de opname van voedingsstoffen en heeft een positieve werking op reuma, jicht, maag, de ogen, het immuunsysteem en virusinfecties.

Ons logo is bedacht door Tim’s grote vriend Harri Vermunt en is vervolgens geschilderd door kunstenares Emelie Jegerings, wat vervolgens is gedigitaliseerd.

De huisstijl wordt verzorgd door Fabiënne Meijer van Grafisch buro CaVaBien te Maastricht. Fabiënne zorgt er voor dat de gehele huisstijl past bij ons logo en onze visie, met als eindresultaat een goed herkenbare, onderscheidende huisstijl in de makelaardij.
 

Links:
Turkoois              http://www.edelstenenenmineralen.nl/turkoois.html
Harri Vermunt     http://www.harri.nl
Emely Jegerins   http://www.hetpaersehuys.nl
Fabiënne Meijer http://www.cavabien.nl
 
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring