Mijn favorieten

Verhuur en beheer met verhuurgarantie

TIM Vastgoed is al sinds 2003 actief in het verhuren en beheren van onroerend goed in de regio. Zij weten dan ook dat onvoldoende kennis of screening veel leed kan veroorzaken.

Brancheorganisatie VBO Makelaar richtte in de zomer van 2013 een aparte sectie Huur/verhuur op voor verhuurbemiddelaars die professioneel en integer met hun vak willen omgaan.
Makelaar Tim Schaap van TIM Vastgoed: “Door regulering van het (ver)huurproces, kennisoverdracht en kwaliteitsborging wil VBO Makelaar een actieve bijdrage leveren aan een goed functionerende (ver)huurmarkt. Iedereen mag zich verhuurbemiddelaar noemen maar niet iedereen kan lid worden van de sectie Huur/verhuur. De nieuwe leden moeten een hoge servicegraad bieden en transparant zijn over de werkzaamheden en de kosten. Zij moeten werken volgens de Algemene Consumentenvoorwaarden en de VBO Beroeps- en gedragscode én belangrijk: over een Beroepsaansprakelijkheidsverzekering beschikken. Door al die eisen fungeert het lidmaatschap als een soort keurmerk.”
 
De schaarste qua huurwoningen in de grote steden is hoog. In deze snel groeiende markt  neemt het aantal misstanden en misbruik toe. Zo kan een gebrekkige screening van de huurder zomaar tot hennepteelt, illegale onderhuur, illegale pensions en woonshopping leiden.”

Maar niet alleen verhuurders zijn het slachtoffer. Huurders accepteren uit onwetendheid of schaarste nogal eens te hoge servicekosten, ondertekenen rammelende contracten of betalen een extra maand huur voor bemiddelingskosten. Dat laatste is in strijd met de wet.
Tim Schaap: “Onvoldoende kennis of screening kan veel leed veroorzaken. Maar ook de verhuurbemiddelaar zelf ondervindt steeds meer last van oneerlijke concurrentie van bemiddelaars die het niet zo nauw nemen met de regels. Nu de huurmarkt aantrekt, is dit het moment om daar paal en perk aan te stellen.”

Tim Schaap: “Via mijn lidmaatschap bij VBO Makelaar beschikken wij over faciliteiten waarmee wij onze servicegraad verder hebben kunnen verhogen. Door standaardisering van huurovereenkomsten en werkprocessen kunnen wij meer tijd aan onze klanten besteden. Maar ook goede screeningfaciliteiten en actuele juridische en fiscale informatie, is belangrijk. Ons huuraanbod wordt doorgeplaatst naar diverse huursites zoals Pararius.nl, VBO.nl en Funda.nl.

Huurcheck en Huurcheck Garantie
Uw VBO-makelaar biedt u een compleet verzekeringsproduct aan waardoor u als verhuurder beschermd bent voor materiële schade aan uw verhuurde woning. Deze garantie vergoedt schade aan de opstal, inboedel en de daarmee samenhangende juridische kosten bij schade veroorzaakt door illegale huur zoals hennepteelt en onderhuur tot een schadebedrag van € 50.000,-.

Onder de dekking valt ook schade aan bijvoorbeeld wanden of parketvloer door onzorgvuldig gebruik van de huurder en eventuele juridische kosten wanneer er een geschil optreedt over het huurcontract, bij de eindoplevering etcetera.

Heeft u een woning te verhuren of zoekt u een huurwoning, laat uw gegevens achter en wij nemen contact met u op.

Via deze link ziet u ons actuele huuraanbod.

 

Contact

Vestiging
Persoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring